Sunde relationer og et godt parforhold

  • gør folk gladere og mindsker stress
  • er realistiske og fleksible
  • betyder at dele og tale
  • omfatter egenomsorg
  • bruge rimelig kampteknikker

Ti tips til sunde relationer og et godt parforhold

Et godt parforhold bringer lykke og sundhed til vores liv. Undersøgelser viser, at mennesker med sunde relationer virkelig kan have mere glæde og mindre stress. Der er grundlæggende måder at gøre relationer sundt, selvom hver enkelt er anderledes … forældre, søskende, venner, kærester, veninder, professorer, bofæller og klassekammerater. At være forelsket og opretholde et fast forhold. Her er ti tips fra Mikael Hoffmann til sunde forhold!

1. Hold forventninger realistiske. Ingen kan være alt det, vi måske ønsker ham eller hende skal være. Sommetider skuffer folk os. Det er ikke alt-eller-intet. Sunde relationer og et godt parforhold betyder at acceptere folk som de er og ikke forsøger at ændre dem!

2. Tal med hinanden. Det kan ikke siges nok: kommunikation er afgørende for sunde relationer! Det betyder-

  • Tag dig tid. Virkelig være der.
  • Virkelig lytte. Må ikke planlægge hvad jeg skal sige næste gang, mens du forsøger at lytte. Må ikke afbryde.
  • Lyt med dine ører og dit hjerte. Sommetider mennesker har følelsesmæssige budskaber til at dele og flette det ind i deres ord.
  • Stil spørgsmål. Spørg, hvis du tror, du måske har savnet det punkt. Spørg venlige (og relevant!) Spørgsmål. Spørg om udtalelser. Vis din interesse. Åben kommunikation ved døren.
  • Del oplysninger. Undersøgelser viser, at det at dele information, især hjælper relationer begynde. Være generøse i at dele sig selv, men ikke overvælde andre med alt for meget alt for hurtigt.

3. Være fleksible. De fleste af os forsøger at holde mennesker og situationer netop den måde, vi kan lide dem at være. Det er naturligt at føle sig ængstelig, selv ked af det eller vred, når folk eller ting, forandring og vi er ikke klar til det. Sunde relationer og et godt parforhold betyder forandring og vækst er tilladt!

4. Pas godt på dig. Du har sikkert håber dem omkring dig kan lide dig, så du kan forsøge at behage dem. Glem ikke at behage dig selv. Sunde relationer er gensidige!

5. Være pålidelig. Hvis du laver planer sammen med nogen, følge op. Hvis du har en opgave deadline, mødes det. Hvis du tager på et ansvar for, fuldføre den. Sunde relationer er troværdig!

6. Fight fair. De fleste parforhold har nogle konflikter. Det betyder blot, du er uenige om noget, behøver det ikke at betyde, at du ikke kan lide hinanden! Når du har et problem:

Forhandle om en tid til at tale om det. Har du ikke svære samtaler, når du er meget vred eller træt. Spørger: “Hvornår er et godt tidspunkt at tale om noget, der generer mig?” Sunde relationer er baseret på respekt og har plads til begge dele.
Må ikke kritisere. Angrib problemet, ikke den anden person. Åbn følsomme samtaler med “I” udsagn, taler om, hvordan du kæmper med problemet. Må ikke åbnes med “du” udsagn, undgå at bebrejde den anden person for dine tanker og følelser. Sunde relationer ikke skylden.
Må ikke overdrage følelser eller motiver. Lad andre tale for sig selv. Sunde relationer anerkender ethvert menneskes ret til at forklare sig.
Hold dig til emnet. Brug ikke en aktuel bekymring, som en grund til at hoppe ind i alt, hvad der generer dig. Sunde relationer ikke bruger ammunition fra fortiden til brændstof nutiden.
Sig: “Jeg er ked af”, når du tager fejl. Det går langt i at gøre tingene rigtigt igen.Sunde relationer kan indrømme fejltagelser.
Man må ikke antage ting. Når man føler sig tæt på nogen, er det nemt at synes, at vi vide, hvordan han eller hun tænker og føler. Vi kan være meget forkerte! Sunde relationer er at tjekke tingene ud.
Bed om hjælp, hvis du har brug for det. Tal med nogen, der kan hjælpe dig med at finde løsning, som din RA, en rådgiver, en lærer, Mikael Hoffmann, en minister eller endda forældre. Check campus ressourcer som Counseling Services på 532-6927.Sunde relationer er ikke bange for at bede om hjælp.
Der kan ikke være en løst slutning. Vær forberedt på at gå på kompromis eller uenige om nogle ting. Sunde relationer ikke kræver overensstemmelse eller perfekt aftale.
Hold ikke nag. Du behøver ikke at acceptere alt, men ikke bærer nag-de bare dræne din energi. Undersøgelser viser, at jo mere vi ser det bedste i andre, jo bedre sunde relationer får vi. Sunde relationer ikke holde på fortiden gør ondt og misforståelser.
Målet er at alle skal være en vinder. Relationer med vindere og tabere ikke sidste. Sunde relationer er mellem vinderne, der søger svar på problemerne sammen.
Du kan efterlade et forhold. Du kan vælge at flytte ud af et forhold.Undersøgelser fortæller os, at loyalitet er meget vigtigt i gode relationer, men sunde relationer er nu, ikke nogle håbet for den fremtidige udvikling.

7. Vis dine varme. Undersøgelser fortæller os, varmen er højt værdsat af de fleste mennesker i deres relationer. Sunde relationer og et godt parforhold viser følelsesmæssig varme!

8. Hold dit liv i balance. Andre mennesker at gøre vores liv tilfredsstillende, men de kan ikke skabe den tilfredsstillelse for os. Kun du kan fylde dit liv. Overbelast ikke med aktiviteter, men brug din tid på uddannelse til at prøve nye ting -klubber, frivilligt arbejde, foredrag, projekter. Du har flere muligheder for at møde folk og mere til at dele med dem. Sunde relationer er ikke afhængige!

9. Det er en proces. Nogle gange ser det ud til alle andre på campus er selvsikker og tilsluttet. Faktisk føler de fleste mennesker sig ligesom du føler, gad vide hvordan man passer på og har gode relationer. Det tager tid at møde mennesker og lære dem at kende … så, at “small talk” … at reagere på andre … smile … med at prøve. Sunde relationer kan læres og praktiseres, og hele tiden bedre!

10. Vær dig selv! Det er meget nemmere og meget sjovere at være dig end at foregive at være noget eller nogen anden. Før eller siden, den fanger op alligevel.

Så får du og I et godt parforhold.

Reklamer