Læren (og praksis) af det sunde ægteskab viser at kærlighed er en af de mest vidunderlige ting, vi kan tilbyde denne verden, som kristne mennesker. Ingen ønsker at føle sig afvist.

“Det ægteskab mellem én mand med en kone, er den smukke juvel http://da.wikipedia.org/wiki/2900_Happiness af det menneskelige liv.” – Emanuel Swedenborg (Conjugial Kærlighed 457)

På hvilke måder er læren og praksis af ægte ægteskab kærlighed forskellig fra de måder resten af verden ser på ægteskab?

– Ægteskabet er for altid: Hvis vi tænker på ægteskabet som midlertidig, så vil vi ikke behandle den med omhu, det fortjener. Men hvis vi anerkender, at ægteskabet er evige, vil vi skat det, og give næring til det, med den viden, at det bliver hele tiden bedre til evigheden i himlen.

– Ægteskab handler om det daglige valg, eller Daglige Samtykke: I hårde tider i vores ægteskab, kan vi blive fristet til at tænke, “Sagde jeg det forkerte valg Har jeg vælger den forkerte person Skal jeg have valgt en anden???” Disse tanker vil nedbryde et ægteskab. Finde vores “sande kærlighed” handler ikke om skæbne, det handler om arbejdet for at vælge at elske en person hvert minut af hver dag. Vi har magt til at gøre vores ægtefælle vores “sande kærlighed”, blot ved at vælge dem.

– Ægteskabet er om supplerende Union af to personer ind i en “engel”: Mænd og kvinder udgør hver halvdelen af menneskeheden. Som individ er vi virkelig kun halvt menneske, og halvdelen af Guds billede. Men i ægteskabet kan vi komme sammen i en supplerende union, der giver mulighed for ægte menneskelig lykke.

– Ægteskab (som åndelig genfødsel) tager regelmæssig vedligeholdelse: Vi kunne fristes til at tro, at når vi har fået giftet os, at arbejdet er slut. Faktisk arbejdet er lige begyndt, og hvis et ægteskab ikke har daglig vedligeholdelse, vil det falde fra hinanden meget hurtigere end nogen maskine. Hvis vi gør det til en åndelig disciplin at elske Gud og elske vores nabo (den nærmeste ene er vores ægtefælle), så vil vi finde sand lykke.

Reklamer