Mange mennesker får blandet op mellem begreberne kærlighed og sex.
Et af de store problemer, der bekymrer menneskelige relationer, er dette: http://www.xn--bedreparforholdkbenhavn-0mc.dk/parforhold/livets-genveje
mange unge kvinder – og unge mænd – bliver meget forvirret op mellem kærlighed og sex.
Du kan se eksempler på denne forvirring over det hele. For eksempel bruger man udtrykket ‘Making Love “som en høflig eufemisme for” at have samleje’.
Det er vanvittigt. Når en mandlig berømthed har en to-minutters møde med en prostitueret og aviserne rapporterer, at han “gjorde kærlighed” til hende, er det tydeligvis ikke korrekt at bringe ordet ‘kærlighed’ til det.
I øvrigt et halvt århundrede siden, at udtrykket “at elske” ofte bare betød ‘flirt’.
Så hvis man ser på teksten i dramatiker Terence Rattigan berømte hit: ‘Separate tabeller’, vil du finde, hvad en ældre dame, siger om et par, der blot chatter amorously til hinanden på et hotel lounge: »Jeg er sikre, at de gjorde kærlighed “.
En anden kilde til forvirring er det faktum, at der er mange bøger og magasiner, der bruger ordet ‘kærlighed’, når de virkelig betyde ‘sex’.
Jeg er bange for, at dette gælder også for nogle af mine egne bøger, der blev offentliggjort i sidste halvdel af det 20. århundrede – for eksempel: “Bogen om kærlighed ‘.
Det burde egentlig have heddet “Bogen om sex ‘. Men min erindring er, at forlagene mente, at på det tidspunkt, ville kun få bog-købere har den frækhed at bede om en sådan dristig titel! Derfor, de kaldte den “Bogen om kærlighed ‘i stedet.
Så det er virkelig ikke så mærkeligt, at folk – især de unge – bliver blandet op mellem begreberne kærlighed og sex.
Kvinder i alderen omkring 15 til 23 er særligt tilbøjelige til at tro, at hvis en fyr ønsker at have sex med dem, ‘han skal elske mig “.
Formålet med denne artikel er at forsøge at afklare tingene en smule.
Hvad er ‘kærlighed’?
Hvis du markerer en ordbog, vil du opdage, at selvfølgelig ordet ‘kærlighed’ betyder ikke ‘sex’ på alle.
Groft sagt, udtrykket “at elske” betyder at kunne lide nogen (eller noget) intenst. Betydningen svarer til, at af udtrykket »at tilbede ‘.
Ordbøger og encyklopædier gøre det klart, at vores nutidige opfattelse af kærlighed kommer fra forskellige antikke græske ideer.
Disse dage, kan vi med rette bruge ordet ‘kærlighed’ til at dække flere forskellige ting.
Den stærke følelse af romantisk kærlighed, at så mange par (heteroseksuelle og homoseksuelle) føler for hinanden.
Den stærke kærlighed, at medlemmer af en familie ofte har for hinanden, fx i tilfælde af forældre og børn.
Den kærlighed, nogle gode venner føler for hinanden.
Måske den stærke kærlighed, som mange mennesker har for ting som musik eller kunst.
Til gengæld ser det ikke rigtig synes passende bruge ordet ‘kærlighed’ i den afslappede måde, at så mange mennesker gør, for at angive mild godkendelse eller interesse for noget – som i “Jeg ville elske lidt mere budding ‘.
Sex
Sex er en helt anden sag.
Sex er selvfølgelig den stærke biologiske trang, der gør folk ønsker at have samleje eller anden form for seksuel kontakt med andre.
På mange måder ordet ‘sex’ mere eller mindre svarer til ‘kærlighed’ eller ‘ønske’.
Sex er den kraft, der har holdt den menneskelige race i gang, da det har gjort os befolker planeten.
Det er i høj grad afhængig af hormoner, især testosteron. Og i almindelighed, tendens til at være mere kraftfuld hos mænd end hos kvinder – dog ikke altid sådan.
Dette er grunden til at så mange mænd komme sig ud i store problemer i løbet af køn, mens relativt få kvinder gør.
Sådan sex tendens til at ledsage kærlighed
En anden ting der “muddies farvandet ‘mellem kærlighed og sex er det.
De fleste mennesker, der bliver forelsket i hinanden, oplever, at de desperat ønsker at have sex sammen.
Det er ikke en ufravigelig regel, men der er få elskende par, der ikke føler stærk trang til at gå i seng sammen og nyde samleje.
Meget ofte, hvad der sker på samme tid, er, at de begynder at føle, at de ikke længere ønsker at have sex med nogen anden.
Så dem, der oplever fænomenet ‘ægte kærlighed’ er tilbøjelige til at sige, at de agter at være trofaste mod deres elskede for livet. Og i mange tilfælde, de virkelig formår at gøre dette.
Sex som en “kærligheds-fremme” faktor
Et andet fænomen, at holde øje med er dette. Folk, der har sex med hinanden et par gange, og som finder, at det er gået rigtig godt, ofte en tendens til at opdage, at de er begyndt at forelske sig i hinanden.
Så igen og igen, jeg har set par, der troede, at de havde en »rent seksuelt ‘forhold, og så fandt, at de var forelskede.
Jeg havde en mandlig patient, der holdt fortæller mig, at hans seneste forhold (og der var mange) ikke var følelsesmæssigt, men ‘bare seksuelle’. Igen og igen inden for et par uger fandt han sig selv håbløst forelsket i sin nyeste kæreste.
Dette gjorde hans liv temmelig kaotisk, over en periode på mange år – indtil han til sidst lært lidt mening i midaldrende.
Unge kvinder og sex
Endelig, selv i 2010, er det sådan, at mange unge kvinder er stort set ude af stand til at drage nogen sondring mellem kærlighed og sex.
Så når en mand ønsker at have samleje med dem, de straks antage, at dette betyder kærlighed.
Det er derfor jeg har ofte hørt forvirret yngre kvinder siger ting som: ‘Han skal elske mig virkelig, for ellers ville han ikke med at komme tilbage og have sex med mig.’
Dette er en total misforståelse af den mandlige psyke!http://www.xn--bedreparforholdkbenhavn-0mc.dk/parforhold/vedligeholdelse-af-parforholdet

Kvinder bør altid huske på, at et meget kønssorteret ung mand med glæde vil have sex med stort set alle kvinder, han møder – forudsat at han ikke finde hende uinteressante. Han behøver ikke engang at kunne lide hende! En mand sagde til mig: ‘Kan ikke forstå, at uhyggelige kvinde. Jeg hader alt om hendes synspunkter og hendes politik. Men naturligvis er jeg glad for at give hende én. ‘
Mange yngre mænd vil gerne have samleje med en person, som de har kun lige mødt, eller som blot tilfældigvis liggende på en seng og rådighed – siger, til en fest.
Så hvis du er en ung kvindelig, prøv og bære alt dette i tankerne. Når en dreng ønsker at have samleje med dig – det betyder ikke, at han elsker dig. Det kan betyde, at han ønsker at have sex, og du tilfældigvis er en kvinde, der foregår omkring.
Hvis der var en anden der i stedet, ville han formentlig være lige så glad for at have sex med hende.
Undladelse af at realisere dette simple biologiske faktum er årsag til megen elendighed i relationer. Du er blevet advaret!