D. 31 december, kan være om nytår kys, men ved nytårsdag, er de fleste mennesker tænker på, hvad der kommer efter kys. Dette kan være en god metafor for vores dating vaner generelt. Den person, vi ser for øjeblikkelig passion, en øjeblikkelig gnist eller endda en nytår kys er ikke altid den samme person, som vi ville være glade for at dele vores liv med langsigtet. Med dette i mente, er det sikkert at antage, at en væsentlig årsag at finde varig kærlighed viser sig en sådan udfordring er, at de kvaliteter, vi søger i en partner ikke altid er dem, der fører til varig intimitet.

Grunden, til at vi bliver forelsket kan være et mysterium, men de grunde, til vi oplever kærlighed er langt mindre undvigende. Derfor vil jeg dette nytår foreslå, et par beslutninger om, hvad vi ser i et romantisk forhold. Der kan være noget sådant som den perfekte partner, men en ideel partner kan findes i en person, der har udviklet sig på bestemte måder, der går ud på overfladen. Mens vi hver opsøger et bestemt sæt af kvaliteter, der er entydigt meningsfuldt for os alene, er der visse psykologiske egenskaber både du og din partner kan tilstræbe for at gøre flammen ikke kun stærkere, mere lidenskabelig og mere tilfredsstillende, men også langt mindre sandsynligt at dø ud i det øjeblik klokken slår midnat.

Mange af disse kvaliteter vil ikke være indlysende for os, når vi først møder nogen, men da vi kommer til at kende de mennesker, vi dato, disse er uvurderlige træk til både kigge efter hos dem og at stræbe efter i os selv. En parterapeut kan hjælpe. Disse ideelle egenskaber omfatter:

1. Løbetid
Denne erklæring er ikke meningen at gentage den stadigt rådgivne mantra, at modenhed er vigtigt. Bliv “moden” er ikke blot et spørgsmål om ikke at handle som et barn længere. Det handler ikke om en kæreste, der husker at tage ud papirkurven eller en kæreste, der aldrig kører sent. Disse kvaliteter er rart, men lige at modne kræver, en aktiv indsats for at anerkende og løse negative påvirkninger fra vores fortid. En ideel partner er derfor villig til at reflektere over hans eller hendes historie og er interesseret i at forstå, hvordan gamle begivenheder informerer løbende adfærd.

Når folk modnes følelsesmæssigt, er de mindre tilbøjelige til at genindføre eller projicere tidligere erfaringer på deres nuværende forbindelser. De udvikler en stærk følelse af uafhængighed og selvstændighed, efter at have differentieret fra destruktive påvirkninger fra tidligt i livet. Da de udvikler sig i sig selv, er de mindre tilbøjelige til at lede efter nogen til at kompensere for mangler og svagheder, eller at færdiggøre deres ufuldstændighed. I stedet er de på udkig efter nogen at dele livet med som ligemænd og at værdsætte uafhængigt af sig selv. Under brudte bånd til gamle identiteter og mønstre, denne person er meget mere tilgængelig for en romantisk partner og den nye familie, at de skaber sammen. Naturligvis bliver følelsesmæssigt modne os hjælper med denne proces og dramatisk forbedrer vore chancer for at opnå en solid og givende forhold.

2. Åbenhed
Den ideelle partner er åben, ubeskyttede og villig til at være sårbar. Intet menneske er perfekt, så at finde en person, der er tilgængelig og modtagelig for feedback kan være et stort aktiv for en varig union. Når nogen er fri tænknende og fordomsfrie, giver det dem mulighed for at være oprigtig i at udtrykke følelser, tanker, drømme og ønsker, som giver dig mulighed for virkelig at kende dem. Deres åbenhed er også en indikation af deres interesse i personlig udvikling og ofte bidrager til udviklingen af forholdet. Ligesom perfekte mennesker, behøver perfekte fagforeninger ikke eksisterer, så at finde en person, med hvem du kan tale om et område, som du føler mangler i dit forhold og hvem er åben for udvikling er mere end halvdelen af kampen. Omvendt er villig til at acceptere feedback fra vores partnere og leder efter denne kerne af sandhed i det, de siger giver os mulighed for at udvikle os på en lignende måde.

3. Ærlighed & Integritet
Den ideelle partner har indset betydningen af ærlighed i en tæt relation. Ærlighed bygger på tillid mellem mennesker. Uredelighed forvirrer den anden person, forråder deres sårbarhed og knuser deres realitetssans. Intet har en mere ødelæggende virkning på et nært forhold mellem to mennesker end uærlighed og bedrag. Selv i smertefulde situationer såsom utroskab, er den åbenlyse involveret bedrag ofte lige så, hvis ikke mere, sårende end den utro handling selv. Den ideelle partner bestræber sig på at leve et liv i integritet, således at der ikke er nogen uoverensstemmelser mellem ord og handlinger. Dette gælder for alle niveauer af kommunikation, både verbale og nonverbale. At være åben og ærlig i vores mest intime forhold betyder virkelig at hvile i os selv og vores hensigter. Mens dette kan være vanskeligt, det er et forsøg værd at stræbe efter.

4. Respekt & Independence
Ideelle partnere værdsætter hinandens interesser adskilt fra deres egen. De føler respekt og støtter hinandens overordnede mål i livet. De er følsomme over for den andens ønsker, begær og følelser, og placere dem på lige fod med deres egne. Ideelle partnere behandler hinanden med respekt og følsomhed. De forsøger ikke at kontrollere hinanden med truende eller manipulerende adfærd. De er respekterer deres partners forskellige personlige grænser, mens på samme tid resterende tæt fysisk og følelsesmæssigt. Værdsættelse og respekt overfor vores partneres suveræne sind og ikke forsøger at ændre dem giver os mulighed for virkelig kender dem som en særskilt folk.

5. Empati
Den ideelle partner opfatter deres partner på både en intellektuel, observationelle niveau og en følelsesmæssig, intuitiv niveau. Denne person er i stand til både at forstå og føle med hans eller hendes partner. Når to mennesker i et parforhold forstår hinanden, bliver de opmærksomme på de fællestræk, der eksisterer mellem dem og anerkender og værdsætter også forskellene. Når begge parter er empatiske, og er i stand til at kommunikere med følelser og med respekt for den andens ønsker, holdninger og værdier, vil hver partner føler forstået og valideret. At udvikle vores evne til at være empatisk hjælper os til at forstå og afstemme til vores partner.

6. Affection
Den ideelle partner er nemt kærlig og lydhør på mange niveauer: fysisk, følelsesmæssigt og verbalt. Han eller hun er personligt, anerkende og udad demonstrative af følelser af varme og ømhed. Denne person skal have nærhed i at være seksuel og føler uhæmmet i at give og modtage kærlighed og glæde. Være åben for både at give og modtage kærlighed tilføjer en gribende følelse at vores liv.

7. Sans for humor
Den ideelle partner har en sans for humor. En følelse af humor kan være en redningskrans i et forhold. Evnen til at le ad sig selv og på livets udfordringer tillader en person at opretholde en ordentlig perspektiv, når drejer sig om følsomme spørgsmål, der opstår i forholdet. Par, der er legende og drillende afdramatisere ofte potentielt voldsomme situationer med deres humor. En god sans for humor absolut letter spændte øjeblikke i et forhold. At være i stand til at le ad os selv gør livet meget lettere. Plus, det er en af livets største glæder at kunne grine med en person tæt på os.

Advertisements